Colònia de Camponotus barbaricus

4.8 166

0,00 €

Disponibilitat Aquest producte ja no hi és en stock

Recomenada per començar.  La colònia està formada

per la reina i un nombre de obreres(les seves filles) entre 1 i 3, més la prole d´ous, larves i pupes...

 S´ envia NOMÉS 1 colònia o reina i NOMÉS una espècie per comanda o
formiguer, si us plau tria bé quina vols. No cobrem per
les formigues, SÓN GRATUÏTES, només has de pagar les despeses d´enviament.


És Vital tenir coneixements previs abans de tenir les

formigues,per això us recomanem especialment el llibre Criar Hormigas de Raul Martinez.(pulsa aqui)

Atenció: S´ envia NOMÉS 1 colònia o reina i NOMÉS una espècie per comanda o
formiguer, si us plau tria bé quina vols. No cobrem per
les formigues, SÓN GRATUÏTES, només has de pagar les despeses d´enviament. 

Manual en la pestanya DESCARGAR o AQUI

 

Les formigues van dins d´un tub d´assaig,amb menjar i aigua per  dues setmanes,en aquest tub han nascut i estan bé.

 

Dificultat en la cria: Fàcil

 

La colònia està formada per la reina i un nombre de obreres(les seves filles) entre 1 i 3, més la prole d´ous, larves i pupes

Instruccions sobre la cria de Camponotus barbaricus(gran i taronja):

Aquesta és una  espècie de les més grans d´     Europa, sobre tot la reina, que pot arribar a ésser la formiga amb major longitud d´ Europa. A la natura principalment viuen de munyir pugons  i dels insectes ja morts (carronyaires),per tant en la seva alimentació les hi donarem sustitus nutritius de la melassa del pugó,com el complement bàsic o xarop nutritiu i insectes ja morts.

 

Una vegada arribi la colònia el primer és alimentar-la (aigua amb sucre i derivats) si és possible,si veiem que n´hi ha masses formigues,millor introduir-les directament al formiguer,per alimentar-les dins del tub,usarem la xeringa i introduirem l´agulla de la xeringa a travès del tap de cotó i posarem una microgota,la gota no ha de ser gran perquè les formigues es poden ofergar,una cop hagin besgut retirar el que sobri,per això es pot usar un bastonet per les orelles(compte amb treure el tap,perquè poden fugir).

 

Podem tenir les formigues al tub d´assaig que s´usa per al seu transport,mentre segueixi existint una reserva d´aigua,si les deixem al tub,les hem d´alimentar mínim dos cops per setmana.Per introduir les formigues al formiguer existeixen dos mètodes,el manual, és a dir, abocant el contingut al formiguer i amb copets caure les formigues del tub o introduir el tub al formiguer/zona de farratge i esperar que es mudin pel seu compte,això últim requereix molta paciència,dies o setmanes.

 

Detalls generals:

  Necessiten hivernar,per tant es recomana un control de la temperatura en hivern,deixar a temperatura ambient de la casa,després a finals de febrer i principis de març,amb l´arribada de la primavera és necessari que estiguin a una temperatura propera als 28-30 graus, ja que la necessiten per al seu desenvolupament,sense aquestes temperatures la seva cria es desenvolupa molt lentament.

Per la seva alimentació és millor una dieta de substàncies líquides,com el complement bàsic,xarop nutritiu,mel amb llet i algún insecte que acabi de morir (mosques,grills,lepisma,tenebri,etc...)per a que obtinguin proteïnes en abundància. És MOLT IMPORTANT, que sempre hi hagi una FONT d´aigua (sobretot a l´estiu),sigui a travès d´abeuradors,aigua en gel, bebent directament del sistema d´humitat(terra),dels aliments líquids que prenen,etc.

Tamanys:

  • Reina:   15-16mm
  • Obreres: 15-10mm 

Manual Camponotus barbaricus

Manual Camponotus barbaricus

Baixar (0)

Related Products